החשיבות של האסתטיקה בחיינו הולכת ומתעצמת בשנים האחרונות, ובהתאם יותר ויותר אלמנטים שבעבר נתפשו כפרקטיים בלבד ובהתאם כך גם הייתה ההתייחסות אליהם, הופכים לאלמנטים שמטרתם שדרוג אסתטי וכמובן שגם ההתייחסות אליהם משתנה לחלוטין.
קרניזים הם דוגמה מצוינת למגמה המובהקת הנ"ל: המין האנושי פיתח את האלמנט הזה (שאגב, בעברית נקרא כרכוב) למטרות פרקטיות כגון חיזוק יסודות, מניעת רטיבות בקירות והסוואה של סדקים, אבל עם השנים הבנו שיש לכך גם פוטנציאל של ממש להפוך לאלמנט אסתטי, וכך הדבר בימינו.
ההתפתחות של הקרניזים
כאמור בתחילת הדרך שימש הקרניז למטרות פרקטיות שונות, אבל בתקופת הרנסנס התחלנו להבין שיש לאלמנט האדריכלי היחסית פשוט הזה גם פוטנציאל של ממש לשדרוג אסתטי, ומאז כאמור ההתייחסות אליו שונה.
בתחילת הדרך יוצרו קרניזים מעץ או מגבס, אולם עד מהרה התגלו חסרונות משמעותיים לשני חומרי גלם אלה: העץ דליק, ועל כן למרות שהוא אסתטי מאוד ומשרה סביבו אנרגיות נכונות, לא כדאי להסתמך עליו למטרה זו, ואילו הגבס אמנם ידידותי לסביבה ולא דליק, אולם הוא נוטה להישבר בקלות, דבר שעלול לגרום למצב שבו האזור בו מותקן הכרכוב ייראה לא אסתטי בעליל.
החיפוש אחרי חומרי גלם עמידים ונוחים לשימוש הסתיים עם מציאת הפליאוריטן (פולימר נפוץ במיוחד שמשמש למוצרים רבים) והפוליסטירן (פולימר שעשוי מסטירן. פוליסטירן מוקצף מוכר בעיקר בכינוי קלקר, וזאת על שם מפעל "קל קר" שהחל לייצר מוצרי פולסטירן מוקצף כבר ב-1967). הפולימרים השונים עמידים מאוד, לא נוטים לספוג מים וגם לא ריחות ובנוסף הם זולים מאוד, ובקיצור אידיאליים למטרה זו.
מגוון רחב של פרופילים וסגנונות
בימינו קיים מגוון רחב מאוד של פרופילים של קרניזים וגם מבחינת הסגנון ישנם כמה אפשרויות (קלאסי, בארוקי ועוד), כך שניתן למצוא אופציה מעולה לכל חדר ולכל עיצוב רצוי.
הקרניז מתאים לחיפוי תעלות שבהם עוברים צינורות למזגן או כבלים שונים, לתקרות שרוצים להפוך אותן לדקורטיביות, לחיפויים עבור קירות, לווילונות ועוד, וניתן להיעזר בהם לעיצוב כל חדר. גם בשימוש חיצוני ישנם כרכובים, כשבאופן טבעי מדובר על כאלה המתאימים לשימוש מחוץ לבית.