פייסבוק מהווה כיום לא רק רשת לקשרים חברתיים, אלא גם להכפשות והוצאת דיבה. בין אם מהתפרצות כועסת ללא מחשבה תחילה ובין אם ממש בזדון ובתכנון מוקדם, אמירות של לשון הרע מוצאות את עצמן על גבי הרשתות החברתיות ובין עמודי רשת האינטרנט מדי יום, גם בישראל. אם גם אתם נפגעתם מלשון הרע, דעו לכם כי יש מה לעשות, עם עורך דין לשון הרע.
אין צורך לבלוע רוק ולהמשיך הלאה, שכן לשון הרע הינה עבירה פלילית לכל דבר, ועבירה אזרחית גם כן. אם מישהו תקף אתכם בצורת התבטאות קשה ומבזה, אתם יכולים בהחלט לפעול כנגדו, בבית המשפט, עם עורך דין לשון הרע המתמחה בתחום זה.
חוק לשון הרע בישראל:
- ביזוי על פי חוק – מדובר בעבירה שכוללת ביטוי כלשהו שנעשה ברבים ומטרתו הייתה לפגוע ולבזות אדם או ארגון כלשהו, ולהעמידו מול לעג, בוז ושנאה, תוך פגיעה במעמדו, במשרתו, בחייו החברתיים, בפרנסתו, ובכלל.
- עונש של עד שנת מאסר – המחוקק בישראל קבע כי לשון הרע והוצאת דיבה הם מעשים פליליים מספיק חמורים כדי להעניש את מבצע העבירה במאסר, אך רק בתנאי והפגיעה נעשתה בשני אנשים.
- ללא הוכחת נזק – במידה ונפגעתם מלשון הרע תוכלו לתבוע את התוקף ולזכות בפיצוי כספי גם ללא הוכחת נזק, פיצוי המוגבל עד לגובה של 50 אלף שקלים, בעזרת עו"ד לשון הרע.
כמה פרטים חשובים
ישנם, בסופו של דבר, גם דברי אמת שעלולים לבזות אדם. מעשים שיש עליהם קלון הרי נחשפים לעיתים, והדבר מבזה את המבצע. אך האם על עיתונאי, לדוגמא, להימנע מפרסום כתבה שחושפת מעשים מסוג זה רק בגלל חוק לשון הרע?
המחוקק בישראל קבע הגנות כלשהן על האמת בפרסום ועל ביטוי בתום לב, שכן ביטויים חשובים שחייבים להתפרסם ברבים, כולל, לדוגמא, פרסומים לגיטימיים וחשובים של חברי כנסת ואנשי ציבור, פרסומים של מבקר המדינה, וביטויים אחרים שיש בהם עניין לציבור כל עוד הם דברי אמת, כי מה לעשות שהאמת עלולה לכאוב, אך לעיתים היא חייבת להיאמר בציבור. מורכבות החוק מחייבת אותנו לפנות לעורך דין לשון הרע בכדי שיפתח עבורנו את התיק.