אז לפני שנבין מה עושים בטיפול שורש כושל, בואו נסביר בכמה מילים מה זה בדיוק טיפול שורש, בכדי שנוכל להבין מה נכשל. ואפילו לפני כן, חשוב אולי לציין בסופו של דבר, מבחינת אחוזי הצלחה, הרי שטיפולי שורש כושלים הם לא דבר נפוץ, כך שאתם יכולים להרגיש בטוחים לגשת לטיפול שלכם.
כלומר במידה ותיגשו לטיפול שורש, מרבית הסיכויים הם שהכול ילך חלק, וההליך הפשוט והנפוץ הזה יעבור בהצלחה מרובה, ועם החלמה מהירה ולרוב גם ללא כאבים חמורים, אבל מה קורה שהטיפול נכשל? אז יש לטפל קודם בבעיה שלפנינו.
מהו טיפול שורש כושל:
טיפול שורש הוא טיפול אורתודנטי, כלומר טיפול של רופא שיניים שנעשה בחלל הפה. במהלך הטיפול הרופא יקדח פתח לעבר תעלת השורש, אותו חלק חי שממנו נובעת השן. החלק הזה, שנמצא במצב פתולוגי, דורש ניקוי וסילוק, וזהו בעצם טיפול השורש.
אם הטיפול עבר בהצלחה, הרי שלא צריכה להיות כל בעיה. ככה תדעו אם הטיפול לא הצליח, לפי המאפיינים של טיפול שורש כושל:
- תחושת כאב באזור המטופל באכילה ובלעיסה לאחר תקופת ההחלמה
- כאבים ברקמות הסמוכות ובשיניים הסמוכות
- דלקת ברור המתפתחת באזור המטופל
החידוש של המצב הדלקתי לרוב מתגלה רק בצילום רנטגן, ורק זמן מה לאחר הטיפול, ולכן ההמלצה הכללית היא תמיד לגשת למפגש ביקורת אצל הרופא המטפל לאחר טיפול השורש בכדי לבחון את מצב ההחלמה.
אז מה יש לעשות?
דבר ראשון, אל תיכנסו לפאניקה. טיפול שורש כושל יכול להתרחש אם לא נוקו בהצלחה 100% משכבות ההרס בתעלת השורש למשל, או מסיבות אחרות. לא משנה מה הסיבה, הרי שיש לגשת לרופא השיניים שלכם ולדווח כי אתם סובלים מכאבים באזור בו בוצע הטיפול.
במצב זה רופא השיניים יבחן את מצב הפה, וככל הנראה יבצע צילום רנטגן מהיר, בטכנולוגיית הצילום המהירה הזמינה היום בכל המרפאות החדישות. הצילום יחשוף את מצב האזור מבפנים, וימחיש לרופא בצורה ברורה האם אכן מדובר בטיפול שורש כושל. במקרה זה יש לבצע טיפול שורש חוזר.