הבחירה במיטה סיעודית היא בחירה גדולה במיוחד. הסיבה היא שמיטה זו הולכת לשרת אדם הזקוק לסעד, לתמיכה, ובעצם מבלה לעיתים את רוב זמנו אם לא את כל זמנו מרותק למיטה. מסיבה זו המיטה הסיעודית חייבת להיות נוחה במיוחד, עמידה במיוחד, בעיקר, אך לא רק, למטופל עצמו.
מיטה סיעודית איכותית נותנת מענה למטופל ולסועד כאחד, שכן היא מאפשרת לראשון להיות בנוחות מקסימאלית במיטה, ולשני להעניק את הטיפול המסור והמדויק ביותר בצורה נוחה תוך התאמה למצבים המשתנים והזווית הנדרשות לצרכים השונים במהלך הטיפול.
המרכיבים של מיטה סיעודית חשמלית
- מנוע מתקדם – לא עוד מנועים גסים ולא יציבים, מיטה סיעודית חשמלית חייבת לאפשר תנועה מלאה אך ברגישות מלאה בו זמנית. מנועים מתקדמים עם בוכנות וטכנולוגיה מתקדמים במיוחד מאפשרים יצירת מיטות סעד חשמליות אמינות בצורה יוצאת דופן.
- מגוון אפשרויות – שלט נוח וקל לתפעול המאפשר את כל טווח השליטה הדרוש למטפל ולמטופל כאחד, לייצר מצב הרמוני ונוח במיטה וסביבה.
- אחריות – אף אחד לא רוצה מיטה מקולקלת. מיטה סיעודית היא לא דבר זול במיוחד, וכשקונים מיטה שכזו רוצים לדעת שהיא מגיעה במצב מושלם, ועם האחריות שתעיד על כך. וודאו כי המיטה הסיעודית שאתם רוכשים מגיעה עם אחריות של 3 שנים על המנוע (ועל השלדה), החלק היקר ביותר במיטה.
סביב המיטה הסיעודית
מעבר למיטה עצמה, כלומר לרכיב החשמלי ויכולת הכוונון הנוחה שלה, הרי שמיטה סיעודית צריכה לכלול מגוון אלמנטים שונים שיקלו על השימוש בה. למשל, 4 גלגלים חזקים ועמידים הכוללים מעצור (בלם) למניעת תנועה כאשר אין בה צורך. מעקות צד בגודל הנכון ובצורה הנכונה, שמאפשרים הגנה מנפילה מצד אחד, ותמיכה וסעד מן הצד השני, כך שהמטפל מקבל גישה נוחה למטופל.
ידית אחיזה (טרפז) היא גם כן חלק חיוני במיטה סיעודית חשמלית או לא חשמלית. ידית האחיזה מאפשרת תמיכה ועזרה בקימה מן המיטה, מה שמקל על כל הצדדים המעורבים. חשוב לשים לב כי המיטה שאתם רוכשים מתאימה למשקל האדם שהולך להשתמש בה, ושהמזרן נוח ובריא לשהות ממושכת במיטה.