לצד המזגן המסורתי והתנורים הקלאסיים, ישנם פתרונות חימום נוספים ובפרט שלושה סוגים של קמינים: קמין נפט או סולר, קמין גז וקמין עצים. כל שלושת הסוגים מספקים חום נעים מאוד ובנוסף הם משדרגים במידה ניכרת את האסתטיקה של המרחב שבו הם מותקנים. בנוסף למכנה המשותף, לכל אחד מהסוגים יש באופן טבעי יתרונות וחסרונות ייחודיים, וכן דגשים חשובים לגבי ההתקנה והשימוש בהם – וכדאי להכיר את שלושתם כדי לבחור נכון מביניהם.
קמינים על בסיס נפט
קמינים על בסיס נפט או סולר עשויים להיות חסכוניים מאוד מבחינת העלות השוטפת של הפעלתם, וזאת כשמחירי הנפט והסולר נמוכים – אבל גם עלולים להתגלות כיקרים מאוד כשמחיר המשאב, שמתאפיין בחוסר יציבות, מזנק מעלה.
בכל מקרה מדובר בסוג קמין אמין מאוד, שכן הנפט והסולר מספקים תמיד את הסחורה. מצד שני נדרשת מעת לעת הזמנת איש מקצוע שינקה את תא הבעירה, את הקרבורטור ואת הארובה.
קמיני גז
גז הוא משאב שמתאפיין ביעילות אנרגטית גבוהה מאוד וזהו יתרון משמעותי של קמיני גז. המחיר של קמין גז יחסית יקר, אולם התפעול השוטף שלו זול, כך שבסופו של דבר מדובר בפתרון חימום לא רק יעיל אנרגטית ועל כן נכון אקולוגית, אלא גם משתלם כלכלית.
שני יתרונות בולטים של קמיני גז הם האפשרות לשלוט על הטמפרטורה בחדר, והתחזוקה הפשוטה שלו (אחת לשנה נדרשת הזמנת טכנאי גז שיוודא שהמערכת תקינה).
קמיני עצים
קמינים שמופעלים על בסיס עצים הם הזולים ביותר לרכישה, אם כי עלות החימום אינה הנמוכה ביותר ובפרט גבוהה יותר מחימום בקמין על בסיס גז. היתרון הבולט של קמיני העץ הוא האנרגיות הנעימות שהם משרים בכל מקום שבו הם מותקנים, ועוד יתרון חשוב מאוד הוא שקמין עץ עובד גם בזמן הפסקת חשמל – וכשלוקחים בחשבון את העובדה שבחורף ישנן לא מעט הפסקות חשמל, זהו בהחלט שיקול חשוב. החיסרון העיקרי של קמין עצים הוא הצורך למצוא מקום אחסון לעצים שאיתם מסיקים את הקמין, כשחשוב לוודא שהם נשמרים יבשים לחלוטין כדי שיוכלו לבעור באופן אפקטיבי.