בשנים האחרונות שתלים דנטליים הפכו להיות פתרון פופולרי ויעיל. ניתן לעשות בהם שימוש בלא מעט מקרים, כמו למשל – כאשר יש חוסר בשיניים. המטרה של שתלים לשיניים ברורה: להחזיק את הפונקציה השימושית והתפקודית של השן, ובנוסף, הרבה פעמים זה גם עונה על צורך בשיפור האסתטיקה. אומנם המטרה של שתל לשיניים הוא להוות תחליף לטווח ארוך לשיניים הטבעיות, אך בפועל אנחנו רואים שיש מספר גורמים שיכולים להשפיע על אורך החיים שלו. לכן ברור מדוע התשובה לשאלה כמה זמן מחזיק שתל לשיניים לא באמת פשוטה כפי שאולי נדמה.
הגורמים המשפיעים על השאלה כמה זמן מחזיק שתל לשיניים
כשמנסים להבין כמה זמן באמת מחזיק שתל לשיניים, צריך לקחת בחשבון שיש גורמים שונים שמשחקים תפקיד חשוב בעניין הזה, והם:
- איכות השתל והחומרים שמהם הוא עשוי
- בריאות החניכיים והפה אצל המטופל
- סגנון החיים, כלומר: הם המטופל מעשן או לא
באופן כללי ניתן לראות שהתשובה לשאלה כמה זמן מחזיק שתל לשיניים תלויה גם במומחיות של רופא השיניים. ישנים שתלים לשיניים שמחזיקים מעמד גם 30 שנה, כך שברור מדוע מדובר על פתרון שזוכה להצלחה נרחבת בשנים האחרונות. חשוב לדעת שברוב המקרים שתלים עשויים מטיטניום, אך כמובן שיש חברות שונות שמייצרות את אותם שתלים. לכן, כל עוד נבחר שתל איכותי, הסיכוי שהוא יחזיק מעמד ליותר זמן יהיה כמובן גדול יותר.
מה ניתן לעשות כדי להאריך את חיי השתל?
בבואנו לענות על השאלה כמה זמן מחזיק שתל לשיניים, עלינו להיות ערים גם לעובדה שישנן לא מעט פעולות שניתן לעשות כדי להאריך את חיי השתל. למשל, השאלה כמה זמן באמת מחזיק שתל לשיניים תהיה קשורה גם בשמירה שלנו על היגיינת הפה. ניתן לעשות זאת, כמובן, בקלות על ידי צחצוח יומיומי, על ידי שימוש בחוט דנטלי ועוד. בנוסף, אם נמנע מעישון, זה יעזור לשתלים להחזיק מעמד לאורך זמן רב יותר. כך או כך, אין ספק שאחרי השתלת שיניים יש להיות במעקב צמוד אצל רופא השיניים וזאת כדי להיות עם היד על הדופק וכדי לאתר בעיות כבר בתחילת דרכן.