המציאות שבה אנחנו חיים מספקת לנו מנעד רחב מאוד של אפשרויות לייצר חיים נוחים, נעימים ומהנים – אבל עלולה להיות גם מטלטלת. בהתאם לא מעט אנשים חווים קשיים רגשיים. המענה הטובה ביותר למצוקה כזו הוא טיפול רגשי למבוגרים, ובעמוד זה תמצאו מידע רלוונטי בנושא כדי שתוכלו איך בעצם טיפול כזה משפר את החיים ופותר בעיות שונות.
באילו מקרים מומלץ טיפול רגשי?
טיפול רגשי למבוגרים מתאים למגוון רחב מאוד של מצבים. דוגמה אחת היא חרדה – בין אם חרדה ספציפית (חרדת בחינות, חרדת טיסות, חרדת כלבים וכו') ובין אם חרדה כללית. גם במקרים של PTSD (הפרעת דחק פוסט טראומתית) רצוי לפנות לטיפול רגשי. עוד דוגמה היא ביטחון עצמי ירוד שבא לידי ביטוי בקריירה, במערכות היחסים או בכל תחום חיים אחר.
מי שעוד יכולים להסתייע במטפל רגשי או מטפלת רגשית עם ניסיון הם אנשים המתמודדים עם משבר ספציפי: גירושין, פיטורין, מוות במשפחה, ניכור מצד הילדים ויש כמובן עוד סוגים של מצבים משבריים.
איזון, שלווה והרמוניה עם הסביבה
מעבר לפתרון בעיה ספציפית כמו מחשבות טורדניות, התמכרות להימורים או הרס עצמי, טיפולים רגשיים משפרים באופן כללי את החיים. בפרט מצליח תהליך טיפול רגשי שמובל ע"י איש מקצוע או אשת מקצוע מיומנים ליצור איזון פנימי טוב יותר, להשרות שלווה, להרגיש נאהבים וגם להעניק אהבה, וכך להגיע להרמוניה טובה מאוד עם הסביבה.
הדרך האפקטיבית ביותר לבצע טיפול רגשי למבוגרים
יש שיטות שונות של טיפול רגשי למבוגרים, ואחת מהן שכדאי במיוחד להכיר היא טיפול קוגניטיבי התנהגותי CBT (ראשי תיבות של הביטוי Cognitive Behavioral Theory). כפי שניתן להבין משמה של השיטה, CBT כוללת 2 רכיבים: הרכיב הקוגניטיבי, כלומר האופן שבו האדם תופש את המציאות החיצונית והפנימית, והרכיב ההתנהגותי, כלומר כיצד התפישה באה לידי ביטוי בכל פעולה ובכל בחירה.
באמצעות שינוי התפישה – על בסיס העלאת המודעות לאמונות שונות, שגויות ולכן מחבלות בחיים – ניתן לשנות כל התנהלות לא רצויה. עוד יתרון של CBT הוא שמדובר בתהליך ממוקד, ולכן קצר יחסית, ומצד שני השינויים בתפישה ובהתנהגות יציבים כך שהבעיה שנפתרה לא תחזור.