כללי עריכת דין

כל מה שחשוב לדעת על הסכמי ממון

הסכמי ממון

בעבר הסכם ממון נתפש כאיום על הרומנטיקה, וכמרכיב שלא נכון לשלב במערכות יחסים זוגיות, אולם כיום כבר ברור כי ההפך הוא הנכון. הפן הכלכלי הוא חלק בלתי נפרד, ולעתים מהותי במיוחד, בכל תא משפחתי, והתעלמות מעובדה זו לא משפרת את הזוגיות אלא עלולה לערער את יסודותיה. בהתאם כיום הסכמי ממון כבר הפכו מקובלים למדי, ולכל חתן וכל כלה מומלץ לנצל את האופציה ולחתום על הסכם כזה עם עורך דין שמתמחה בתחום הספציפי זה.

מה קובע החוק לגבי חלוקת רכוש במקרה גירושין?

על-פי החוק הקיים בישראל, אם בני זוג מחליטים על פרידה יחולק כל הרכוש שצברו תוך כדי החיים במשותף באופן שוויוני לחלוטין, כלומר 50% לכל צד. בחלק גדול מהמקרים זוהי חלוקה סבירה והוגנת ששני הצדדים מסכימים עליה, אולם ישנם גם מקרים ספציפיים שמחייבים התייחסות שונה, ובמקרים אלה נכנס לתמונה עורך דין מומחה לדיני משפחה שמסייע בגיבוש הסכם הממון המיטבי עבור כל הצדדים וזה שמשקף באופן המדויק ביותר את מצב הדברים.

התרומה של הסכם ממון ליציבות הזוגיות

כאמור בעבר הסכמי ממון נתפשו כמאיימים על הרומנטיקה, אולם מחקרים שונים גילו כי דווקא קיומו של הסכם כזה מסייע לייצב מערכות יחסים שעלולות היו להתערער עקב מתחים כלכליים. כשהנושא הכספי, שכאמור מהווה רכיב בלתי מבוטל בכל זוגיות, מונח מראש על השולחן באופן גלוי ושקוף, ההתנהלות פשוטה יותר, והסיכוי לפרידה קטן.

מה ההבדל בין הסכמי ממון לפני ואחרי חתונה?

על הסכם ממון ניתן לחתום גם לאחר החתונה, ולמעשה בכל נקודת זמן שהיא הדבר אפשרי. ההבדל היחיד בין הסכמי ממון שנחתמו בטרם בני הזוג הפכו רשמית לבעל ואישה לבין הסכמים שנחתמו לאחר העמידה המשותפת מתחת לחופה הוא שאת ההסכמים שלפני הנישואין אפשר לאשר אצל כל נוטריון או אצל רשם נישואין. לעומת זאת, הסכם שנחתם לאחר החתונה מחייב קבלת אישור מבית דין רבני או מבית דין לענייני משפחה.

בכל מקרה ההמלצה היא להיעזר בשירותיו של עורך דין בעל ניסיון ספציפי בתחום זה, כדי להגיע להסכם מיטבי עבור שני הצדדים.

פרסום באתר