מהלך גיוס הלוואות לעסקים חדשים או וותיקים הוא בחירה של בעלי עסקים רבים בישראל ובעולם, אנשים בעלי חזון המבקשים להקים משהו חדש, להביא לעולם את הביטוי שלהם דרך העסק, ואין להם את ההון הדרוש להתחלה או לפיתוח.
הקמת עסק ותחזוקתו השוטפת זה לא דבר קל. נכון, כשזה מנוהל בצורה חכמה, העסק הנכון בזמן הנכון יכול להיות מהלך רווחי שמשתלם לא רק כלכלית. רבים נהנים מהעסקים שלהם, חווים התפתחות אישית, פורצים גבולות ומחסומים אישיים, וצומחים בחייהם העסקיים והפרטיים כאחד.
אז איך מגייסים הלוואה לעסק? מי יכול להעניק לכם את התמיכה הכלכלית הדרושה לכם?
גופים מממנים לגיוס הלוואות לעסקים:
- בנקים – המערכת הבנקאית היא המוקד הראשון אליו פונים מרבית בעלי העסקים לגיוס ההלוואה שלהם. עסקים בסיכון גבוה (לפי הגדרת הבנק) יתקשו לקבל הלוואה בנקאית, אך עם תמיכה של אנשי מקצועי אולי יצליחו בכך.
- ערבות המדינה – גיוס הלוואה עסקית מקרן בערבות המדינה היא דרך הזמינה לעסקים קטנים ובינוניים, אך אינה מתאימה לעסקים גדולים או אנשים שאין להם סכום התחלתי. בכדי לעמוד בתנאי הלוואות אלו על בעל העסק להעמיד סכום השווה לכ-25% (עשרים וחמישה) מסכום ההלוואה, ולעיתים זה לא מעט כסף.
- הלוואה חוץ בנקאית – גופים פיננסיים שונים זמינים לגיוס הלוואות לעסקים. בין אם זו חברת פנסיה, חברת אשראי וחברות אחרות שמעמידות הלוואות עסקיות בתנאים מיוחדים למסורבי הלוואות בנקאיות, מה שאומר שלא תחסמו את מסגרת האשראי הבנקאי לעסק שלכם במהלך תקופת ההלוואה.
חשוב לדעת על גיוס הלוואה
גיוס הלוואה עסקית יכול להיות כבר בצעדיו הראשונים של העסק שלכם. בעלי חזון רבים בוחרים להקים את העסק שלהם גם ללא הון עצמי, כאשר הם נשענים על גיוס. הלוואות לעסקים דורשות בטחונות וערבויות. שלא כמו בהלוואה כמו משכנתא, שם הנכס עומד כנגד ההלוואה כביטחון מלא לגוף המלווה, כאן מבקש הגוף המלווה לראות ערבויות אחרות.
הבנקים, הקרנות להלוואות בחסות המדינה, וכמובן שגופים חוץ בנקאיים, מציגים רשימה של דרישות להעמדת בטחונות. כשאתם ניגשים לגיוס הלוואות לעסקים, בדקו היטב את הדרישות והתנאים של כל גוף וגוף, והחליטו בתבונה, תוך התחשבות בתוכנית הכלכלית של העסק שלכם, כדי שההלוואה לא תהיה כנטל, אלא כתמיכה ותנופה להתפתחות העסק ולשגשוגו.